Технологія USVO® від RAVENOL - Ultra Strong Viscosity Oil - Блог

Для чого була розроблена технологія USVO®

Компанія RAVENOL поставила собі завдання створити мастильні матеріали майбутнього і в ході її рішення розробила та запатентувала технологію USVO®. Особливість даної технології полягає в максимальному збереженні стабільності змащувальних властивостей оливи протягом усього інтервалу заміни.

У порівнянні з добре зарекомендованою технологією CleanSynto®, створеною для збереження чистоти двигуна та ефективного захисту від зносу, завдання технології USVO® спрямоване на те, щоб моторна олива не тільки зберігала свої очищувальні властивості, але й залишалися максимально довговічною (збільшення ресурсу оливи). Основна мета технології USVO® - мінімізувати або взагалі запобігти зниженню в'язкості мастильних матеріалів протягом усього терміну заміни, особливо за важких умов експлуатації, зокрема в автоспорті.

Рецептура олив, за технологією USVO®

Для створення моторних масел, за технологією USVO®, вибираються повністю синтетичні базові оливи 4 та 5 груп, так звані «поліальфаолефіни» та «ефіри», до яких добавляється підібраний спеціальний пакет присадок. Також, в залежності від потрібних технічних характеристик оливи - в рецептурі можуть бути використані модифікатори індексу в'язкості на основі простих молекул олефінових сополімерів, так і на основі більш складних зіркоподібних стирол-дієнових полімерів.

Дякуючи ідеальному поєднанню компонентів компанія RAVENOL створила формули рецептур з наступними перевагами:

  • чудова в'язкість при високих температурах - надійна мастильна плівка;
  • чудова продуктивність при низьких температурах - змащування двигуна гарантується навіть при холодному пуску, при дуже низьких температурах;
  • дуже добра стабільність до окислення - збільшення терміну служби оливи, зберігає мастильні властивості на всьому періоді інтервалу заміни;
  • дуже низькі втрати через випарювання - рівень моторного масла падає лише незначно, і як наслідок навколишнє середовище додатково не забруднюється;
  • високий індекс в'язкості - низька залежність від температурних змін;
  • дуже низька температура текучості - змащування гарантовано навіть при найнижчих температурах.

Порівняння параметрів моторних олив з класичними стоковими рецептурами, та моторних олив, виготовлених за технологією USVO®:

Взаємодія властивостей забезпечує утворення щільної захисної плівки під час експлуатації автомобіля, яка залишається стабільною навіть за високих температурних і механічних навантажень.

Переваги моторної оливи, виготовленої за технологією USVO®

Підсумовуючи, можна сказати, що оливи з технологією USVO® помітно відрізняється неперевершеною стабільністю в'язкості при високих температурах, чудовою плинністю при низьких температурах, дуже високою стійкістю до окислення, помноженими на дуже незначне випаровування.

Все це дозволяє забезпечити стабільні змащувальні властивості на всьому періоді інтервалу заміни і навіть набагато довше.